top of page
MERCKHOFFULLY YOURS  –  M F Y

Efter mer än 30 års arbete har jag fortfarande samma outtömliga passion för grafiska former, linjer, kommunikation. Det liksom pågår hela tiden någonstans i bakhuvudet.

Ett starkt första minne av min fascination för linjer, grafik, färger, form är när jag "tjuvlånade" min storebrors Spirograph-kugghjul. Det var ju liksom... trolleri! Senare, i och med studieåren i London, väcktes även ett djupt intresse för typografi – en oändlig, underbar värld. Och än senare igen, efter många år inom yrket, föll det plötsligt på plats – "ord-örhängen". Eller "namn-örhängen". "Statement-örhängen". Budskap. Säg det med öronen, haha. You name it. MFY började ta sin form... detta var 2021.


Många fler idéer har allteftersom poppat upp, vilket hittills har hunnit utvecklas till fler örhängen, olika typer av accessoarer och saker för hemmet.

Allt formges, produceras och monteras för hand i Sverige. Även askarna, som några av MFYs varor presenteras i, skärs till och monteras för hand. Materialen väljs noggrant ut; de ska i möjligaste mån vara återvunna och nedbrytbara. Huvudmaterialet i tillverkningen är PLA, polylactic acid; ett nedbrytningsbart plastmaterial gjort på förnyelsebara tillgångar som består av växtdelar, till exempel majsstärkelse. Varje artikel är singeltillverkad genom smältteknologi (3D-utskrift)

Varmt välkommen!  /  Christina Merckhoff

M F Y
Österlånggatan 29
111 31 Stockholm

SVERIGE
hello [at] 
mfy.se

221226_strand-vinter_L.jpg
bottom of page